Redford | Arthur Clare Reeve

 • Voornamen

  Arthur Clare Reeve

 • Leeftijd

  27

 • Geboortedatum

  1917

 • Datum overlijden

  22-04-1945

 • Servicenummer

  7686605

 • Rang

  Serjeant

 • Regiment

  Corps of Military Police

 • Grafnummer

  III. A. 14.

graf Arthur Clare Reeve Redford
graf Arthur Clare Reeve Redford


Biografie

Zoon van Arthur en Roda Redford.

Sergeant Arthur Clare Reeve Redford, uit Camberley, Surrey was lid van de Provoost Compagnie van de 1ste Pantserdivisie bij het Britse Expeditiekorps tijdens de hectische terugtocht naar Duinkerken in juni 1940. Hij werd gedecoreerd met de Militaire Medaille voor dapperheid. De eervolle vermelding luidde als volgt.
“Arthur Clare Reeve Redford had dienst tijdens de terugtocht uit Duinkerken. De brug die hij bewaakte was volgehangen met explosieven die op het punt stond vernietigd te worden, en de toegangsweg lag vol met mijnen. Redford werd verteld over een gewonde soldaat op het pad van de oprukkende Duitsers. Hij reed met zijn motor over de brug en over de weg en kwam terug met de gewonde man over de motor gedrapeerd, vlak voordat de brug werd opgeblazen.”

Na zijn terugkeer naar Engeland werd hij naar Noord-Afrika gestuurd met de Provoost Compagnie van de 7e Pantserdivisie en werd gevangen genomen bij Tobroek in juni 1942. Arthur bracht het grootste deel van zijn tijd door als krijgsgevangene (POW) in Stalag 4F in Duitsland. In april 1945 werd hij door de Amerikanen in een kamp in Nederland bevrijd. De Amerikanen vroegen om vrijwilligers om een nabijgelegen dorp van Duitsers te ontdoen. Arthur had gewoon naar Engeland kunnen worden gerepatrieerd, maar in plaats daarvan koos hij ervoor om de Amerikanen te helpen.

Helaas was zijn geluk op 22 april 1945 op, toen hij op een van de leidende Amerikaanse tanks zat werd hij aan de rand van het dorp door een sluipschutter neergeschoten en gedood, hij was 27 jaar oud. 

Arthur ligt begraven op het Overloon War Cemetery in Overloon, Nederland. De inscriptie op zijn grafsteen luidt: “Als liefde hem had kunnen redden, zou je niet zijn gestorven. Peggy, Moeder, Pamela”.

Zijn medailles, waaronder zijn Militaire Medaille, zijn in het bezit van het Royal Military Police Museum.

medals-arthur-redford

Bronnen en credits

volg ons op

e-mail: overloonwarchronicles@gmail.com
correspondentieadres:
Holthesedijk 2 a, 5825JG Overloon

Kvk nummer: 83346422
Banknummer: NL04 RBRB 8835 3869 69
t.n.v. Stichting Overloon War Chronicles

©2021 Overloon War Chronicles