Taylor | Sidney Alfred

 • Voornamen

  Sidney Alfred

 • Leeftijd

  28

 • Geboortedatum

  1916

 • Datum overlijden

  19-10-1944

 • Servicenummer

  14251545

 • Rang

  Lance Bombardier

 • Regiment

  Royal Artillery, 76 Field Regt.

 • Grafnummer

  IV. B. 10.

Sidney-Alfred-Taylor
Sidney-Alfred-Taylor
Graf-Sidney-Alfred-Taylor
Graf-Sidney-Alfred-Taylor


Biografie

Zoon van William G. en Alma Taylor uit Nuneaton, Warwickshire. Echtgenoot van Ivy Irene Taylor uit Stockingford, Nuneaton

Onderzoek heeft uitgewezen dat Sidney Alfred Taylor zich in de frontlinie begaf tijdens de invasie en bevrijding van Europa. Als D-Day strijder zat hij met het 76th Royal Artillery Regiment in de eerste aanvalsgolf op 6 juni 1944 op ‘Sword Beach’. Vanaf dat moment was hij constant actief bij diverse cruciale oorlogshandelingen door Europa, voordat hij sneuvelde in de buurt van Overloon op 15 oktober 1944.

Het lijkt misschien vreemd, maar tot recent onderzoek van de oorlogsarchieven wist de familie niet zijn precieze oorlogshistorie en hoe hij uiteindelijk omkwam in Overloon. De reden voor het gebrek aan begrip van de familie wordt hierna wellicht duidelijk:
Sidney ging vrijwillig in dienst, als voormalig politieman in Coventry. We zullen nooit weten wat zijn motivatie was, maar hij was kort daarvoor in 1940 getrouwd met Ivy en ze hadden samen een babydochter, Kay. Als politieman had Sidney met eigen ogen de verwoestingen en vernielingen gezien van de Duitse luchtaanvallen op het nabijgelegen Coventry en zijn woonplaats Nuneaton.

Hij werd, in 1942, als 26-jarige vrijwilliger, tijdens zijn opleiding ingedeeld bij diverse units, maar kwam uiteindelijk terecht bij het 76th Royal Artillery (Highland) Regiment, dat een Schotse oorsprong had. Hij was waarschijnlijk ingedeeld zonder zijn vrienden uit zijn woonplaats Nuneaton.

Eenmaal in de voorbereidingen op D-Day werd het de militairen verboden om te vertellen wat zij ondernamen, waardoor zijn vrouw Ivy niet wist waar hij was of wat hij deed. Er is een brief, gedateerd op 10 juni 1944 aan Ivy, waarin hij schrijft dat hij “ergens in Frankrijk” is, maar blijkbaar om censuur te voorkomen, zonder verdere details. In zijn volgende brieven naar huis zijn geen specifieke kenmerken te lezen over waar hij zich bevond of bij welke acties hij betrokken was. Op het moment dat hij sneuvelde werd de familie alleen verteld wáár het was gebeurd. Als hij níet had gediend met zijn vrienden uit zijn woonplaats, was het zeer denkbaar geweest dat geen enkele van zijn kameraden die de oorlog overleefden, in contact zou zijn gekomen met zijn familie en zou het verhaal van deze moedige man niet verteld kunnen worden.

Sidney Alfred Taylor werd tijdelijk begraven aan de Peelkant (A. van Duren) in Overloon. In mei 1947 werd hij herbegraven op Overloon War Cemetery.

Opmerking: De inscriptie op Sidney’s grafsteen in Overloon geeft foutief weer dat hij stierf op zijn 32e. Hij is geboren in 1916 waardoor hij dus 28 jaar was toen hij sneuvelde.

Bronnen en credits

Andrew Orme (zoon van Kay Orme) en Leo Janssen

volg ons op

e-mail: overloonwarchronicles@gmail.com
correspondentieadres:
Holthesedijk 2 a, 5825JG Overloon

Kvk nummer: 83346422
Banknummer: NL04 RBRB 8835 3869 69
t.n.v. Stichting Overloon War Chronicles

©2021 Overloon War Chronicles